Obstacle runs winnen aan populariteit én professionaliteit

Obstacle runs winnen aan populariteit én professionaliteit

Strong Viking werkt samen met Herbalife Nutrition om prestatie deelnemers te optimaliseren

Obstacle runs, waarbij deelnemers zowel fysiek als mentaal worden uitgedaagd, blijven het goed doen als sportevenement. Ook in ons land groeit het aantal deelnemers, onder wie steeds meer vrouwen, én zetten initiatiefnemers steeds vaker professionele troeven in om de deelnemers te begeleiden in hun uitdaging. Dat bewijst ook Strong Viking Obstacle Run – de afgelopen 5 jaar uitgeroepen tot beste obstacle run van Nederland – die vanaf dit jaar structureel samenwerkt met voedingspartner Herbalife Nutrition.

Op 21 en 22 april, in Gent, staat de eerstvolgende editie van Strong Viking in België gepland. Tijdens deze obstacle run moeten de deelnemers een parcours van 7, 13 of 19 km in de natuur afleggen, hindernissen overwinnen en door de modder ploeteren. Als officiële voedingspartner zal Herbalife Nutrition dit jaar alle Strong Vikings voorzien van de nodige nutritionele producten tijdens de run. Zo helpt het voedingsbedrijf elke sporter om, op zijn niveau, optimaal te presteren.

Jan Reijs, oprichter van Strong Viking: “We willen de deelnemers fysiek en mentaal sterker maken. Naast een goede training helpt afgestemde voeding om sportief grenzen te verleggen en blessures te voorkomen. Daarom werken we nu samen met Herbalife Nutrition. Deze nutritionele producten richten zich zowel op kracht als uithoudingsvermogen en sluiten zo perfect aan bij onze Strong Viking-uitdagingen. Bovendien kan Herbalife Nutrition deelnemers helpen, met gericht advies en begeleiding, om ieders persoonlijke doelen te behalen. Iets waar wij, sinds onze start 5 jaar geleden, altijd voor hebben gestaan. We zijn dan ook blij dat een wereldmerk als Herbalife Nutrition instapt in obstacle running.

Concreet zal Herbalife Nutrition de Strong Vikings tijdens de run voorzien van sportdrank, maaltijd-vervangende repen en proteïnerepen. Kobe Vanhaecke, Herbalife Nutrition Country Director Nederland, België en Malta: "Ook wij kijken uit naar deze samenwerking. Strong Viking staat hoog aangeschreven in zijn sector en heeft al heel wat internationale erkenningen gekregen. We hopen alle deelnemers te kunnen steunen in hun sportieve inspanningen en samen te werken aan de beste versie van henzelf.”

Jaarlijks nemen zo’n 150.000 sportievelingen in België, Nederland, Duitsland en Denemarken deel aan Strong Viking Obstacle Runs. De eerste editie, in 2013, lokte amper 17% vrouwen; maar vandaag is dat cijfer opgelopen tot 43%. Er zijn verschillende afstanden, van 3 tot 60 km, zodat iedereen op zijn niveau kan deelnemen en zichzelf kan blijven uitdagen, door nieuwe doelen te stellen.

Over Herbalife Nutrition

Herbalife Nutrition is een van ’s werelds grootste aanbieders van nutritionele producten voor gewichtsbeheersing, doelgerichte voedingssupplementen, energie, sport en fitness en verzorgingsproducten voor mensen die een evenwichtige levensstijl nastreven. Wetenschappelijk onderzoek staat aan de basis van de ontwikkeling van de producten van Herbalife Nutrition. Alle producten worden exclusief aangeboden via een netwerk van meer dan een miljoen onafhankelijke Herbalife Members wereldwijd. Zij begeleiden hun klanten intensief en maken programma’s op maat. Wereldwijd sponsort Herbalife Nutrition meer dan 250 atleten en teams, onder wie Cristiano Ronaldo, Ajax en de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

Voor meer info

RCA PR I Sarah Coppens I Tel. 0497 45 13 10 I sarah.coppens@rca.be